Jordania: "Ik vocht voor Vitesse, zoals Cruijff voor Ajax"

Ger
1 april 2014, 09:08

Merab Jordania stelt dat zijn veelbesproken woorden richting Vitesse-directeur Joost de Wit uit hun verband zijn gerukt. De oud-eigenaar van de Arnhemse club mag zich niet meer ophouden bij het stadion nadat hij had gedreigd de beleidsbepaler de handen af te hakken.

"Tegen ons hoofd scouting, Ted van Leeuwen, heb ik vorig jaar wel twintig keer geroepen: 'Ted, als je nou niet ophoudt over die speler, I cut off your head'. Maar het hoofd van Ted zit er nog steeds op, hoor… En mijn relatie met Ted is ook nog steeds uitstekend", verweert Jordania zich in De Telegraaf. De Georgiër heeft evenwel spijt van zijn uitlatingen richting De Wit. "Omdat ik Joost en 'Londen' nu een stok heb gegeven om de hond mee te slaan. Maar aan de andere kant ben ik blij. Nu dwingen ze mij om het ware verhaal te vertellen. Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen."

Jordania weigerde mee te gaan in die vermeende eis van de Engelse topclub, waarmee de Arnhemse club een innige band heeft. "Omdat ik de fans van Vitesse bij mijn komst heb beloofd dat we binnen drie jaar voor het kampioenschap zouden gaan. Die ambities hadden we zelf intern besproken. Dan moet je de mensen na twee jaar niet belazeren en gas terugnemen. Want dat gebeurde meer dan een jaar geleden al. Ik ga je nu ook vertellen waarom Fred Rutten is vertrokken. Die wist in januari 2013, een half jaar voor zijn vertrek, al dat hij met Vitesse nooit kampioen mocht worden."

"Ik vocht voor Vitesse, zoals Johan Cruijff vocht voor Ajax toen Ten Have op het toneel verscheen. Alleen ik heb mijn gevecht verloren. Ik had met grotere machten te maken", beseft Jordania.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen