Lodeweges: "Nergens zo fijn gehad als bij Cambuur"

1 april 2014, 09:54

Dwight Lodeweges begrijpt dat zijn overstap van SC Cambuur naar sc Heerenveen in Friesland veel stof doet opwaaien. De pikante transfer naar de aartsrivaal wordt hem in Leeuwarden niet in dank afgenomen. Lodeweges zegt dat hij de sentimenten een rol heeft laten spelen in zijn beslissing.

"Natuurlijk heb ik dat meegenomen in mijn besluit. Ik heb daar veel over nagedacht", zegt de trainer tegen De Telegraaf. "Ook voor mij wordt het aan het einde van het seizoen emotioneel. Nergens waar ik heb gewerkt, heb ik het ooit zo fijn gehad als bij Cambuur. Dit is een bijzondere club mensen", zegt de 56-jarige oefenmeester, die met de promovendus boven verwachting presteert.

Maandagmiddag ging het gerucht dat Lodeweges ook een aantal spelers van Cambuur meeneemt naar zijn nieuwe werkgever. Aanvoerder Ramon Leeuwin werd al met een overstap in verband gebracht. "Bewust niet. Ik begrijp dat de supporters dit al erg genoeg vinden. Spelers meenemen? Daar is nog helemaal niet over gesproken en daar zou ik niks over kunnen zeggen."

Cambuur-directeur Gerald van den Belt heeft begrip voor de emoties van de supporters. "Dit is hoogverraad voor de supporters, een crime passionel. Iedereen hield een beetje van Dwight. Iemand die je zo waardeert, doet je nu zoiets aan. Dat is wat de supporters zo frustreert.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen