KNVB wil uitleg van Vitesse na uitlatingen Jordania

Ger
1 april 2014, 15:31

De KNVB heeft Vitesse op het matje geroepen naar aanleiding van uitlatingen van Merab Jordania. De Georgiër liet in een interview met De Telegraaf optekenen dat de Arnhemse club op last van Chelsea geen kampioen mocht worden. Vitesse werkt intensief samen met de Londenaren. 

In het belang van de integriteit van de competitie wil de KNVB van de huidige nummer drie van de Eredivisie "een toelichting op de organisatiestructuur bij de club en de wijze waarop governance is ingericht". Dat laat de voetbalbond weten in een verklaring. Na het gesprek zal de bond beoordelen of nader onderzoek nodig is. Volgens de KNVB stellen de reglementen dat het, in het kader van de onafhankelijkheid, niet is toegestaan dat een persoon functioneel verbonden is bij verschillende BVO's in Nederland of het buitenland.

De bond laat verder weten weten dat het bij het aantreden van Jordania en later bij de aandelenoverdracht door Aleksander Chigirinsky al informatie heeft opgevraagd over de nieuwe eigenaren. "Een aandeeloverdracht valt onder de meldingsplicht van een betaaldvoetbalorganisatie. Er is geen formele goedkeuring van de KNVB nodig, maar de KNVB vroeg Vitesse wel informatie te overleggen op grond waarvan kon worden beoordeeld of de nieuwe aandeelhouder zeggen heeft in andere betaaldvoetbalorganisaties".

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen