RKC Waalwijk kan geschiedenis schrijven tegen Ajax

1 april 2014, 17:24

Na de degradatietopper tegen Roda JC Kerkrade, afgelopen weekend, staat woensdag een heel ander duel op het programma voor RKC Waalwijk. De nummer zestien van de ranglijst neemt het in het eigen stadion op tegen Ajax, dat afkoerst op de vierde landstitel op rij. Een loodzware opgave, maar RKC heeft dit seizoen laten zien dat het kan stunten tegen topclubs. Feyenoord (1-0) en PSV (2-0) werden al verslagen.

Wint RKC ook van Ajax, dan schrijft de club een stukje geschiedenis. Het zou dan namelijk voor het eerst in de clubhistorie in één seizoen winnen van Ajax, Feyenoord en PSV, de drie traditionele topclubs van Nederland. Coach Erwin Koeman benadrukt dat het lastig gaat worden om ook Ajax te verslaan, maar houdt hoop. "Ze staan niet voor niets een straatlengte voor op de concurrentie. Toch maakt RKC altijd een kans", zegt de voormalig Oranje-international bij Omroep Brabant. "Dat lukt alleen als we er bovenop zitten. We moeten agressief zijn."

De wedstrijd tegen Ajax wordt gespeeld in een uitverkocht Mandemakers Stadion. Het doet Koeman goed dat de fans, die zondag ook al massaal naar Limburg gereisd waren voor de wedstrijd tegen Roda, achter de club staan. "De club heeft het sportief erg lastig. De mensen weten dat en steunen ons. Dat is ontzettend fijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen