Bedreigde Lodeweges per direct weg bij Cambuur

1 april 2014, 21:38

Een dag nadat duidelijk werd dat hij na dit seizoen vertrekt naar aartsrivaal sc Heerenveen, heeft Dwight Lodeweges besloten om per direct op te stappen bij SC Cambuur. Omdat fans van Cambuur hem de naderende overstap naar Heerenveen zeer kwalijk nemen, is volgens de club een 'onwerkbare situatie' ontstaan.

Het nieuws dat Lodeweges komende zomer aan de slag gaat in het Abe Lenstra Stadion, sloeg bij fans van Cambuur in als een bom. Vergeten was in één klap het goede werk dat de ervaren coach dit seizoen gedaan heeft bij de club, die als gedoodverfde promovendus op het punt staat om zelfs deelname aan de nacompetitie te ontlopen. Ineens was Lodeweges geen goede trainer meer, maar een verrader. Direct werden acties opgestart met een duidelijk doel voor ogen: Lodeweges moest zo snel mogelijk vertrekken uit Leeuwarden. Ook tijdens de training van Cambuur, dinsdag, werd door supporters actie gevoerd. Soms op agressieve wijze.

Naar aanleiding hiervan zijn Cambuur en Lodeweges tot de conclusie gekomen dat 'een onwerkbare situatie ontstaan is die destructief is voor zowel de club als de prestaties van het eerste elftal'. De coach draagt zijn taken over aan zijn assistenten Henk de Jong, Jan Bruin, Sandor van der Heide en René Grotenhuis.

Donderdag, na de wedstrijd tegen FC Utrecht, geeft Cambuur een persconferentie over de situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen