NEC-directeur: "Er ligt een scenario met forse inkrimping"

2 april 2014, 08:52

Als NEC dit seizoen degradeert uit de Eredivisie, en die kans is vrij groot, gaat de club fors snijden in de uitgaven. In Nijmegen heeft de clubleiding een schets gemaakt van de financiële huishouding bij degradatie. De begroting, die nu zo'n 12,8 miljoen euro bedraagt, gaat dan met enkele miljoenen omlaag.

Volgens algemeen directeur Bart van Ingen dalen de inkomsten bij degradatie met zo'n veertig procent. En dus moet er gesneden worden in de uitgaven. "Dat is geen hogere wiskunde. Andere clubs hebben dit ook meegemaakt en dus zijn er cijfers voorradig met de gevolgen van degradatie. Op grond daarvan hebben we een begroting opgesteld", zegt hij in De Gelderlander. De beleidsmaker verwacht bij een degradatie van de Eredivisie naar de Jupiler League een flinke afname in het aantal seizoenkaarthouders, leden van de businessclub en sponsors. "Degradatie voelen we in alle geledingen van de club. Er ligt een scenario met forse inkrimping."

"Dan volgt tevens een slag op spelersfront. We kunnen daarentegen ook kiezen voor een overbruggingsjaar. Dan blijven de kosten op behoorlijk niveau. Het is dan noodzaak meteen terug te keren naar de eredivisie", legt hij uit. "Een dergelijke begroting is mogelijk, omdat de inkomsten uit tv-gelden op redelijk niveau blijven. Omdat we zo lang in de eredivisie hebben gevoetbald, ligt dat bedrag hoger dan bij clubs in de eerste divisie."

Met nog slechts vier wedstrijden te spelen staat NEC voorlaatste in de Eredivisie. Het heeft twee punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade, maar een loodzwaar programma. Na de thuiswedstrijd tegen concurrent Cambuur, komend weekend, sluit de ploeg het seizoen af met wedstrijden tegen AZ, FC Twente en Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen