Cambuur 'veroordeelt gedrag fans ten zeerste'

2 april 2014, 12:01

SC Cambuur betreurt het gedrag van de eigen aanhang. Een groep supporters maakte dinsdag op ondubbelzinnige wijze duidelijk dat coach Dwight Lodeweges wat hen betreft niet meer welkom was. Naar aanleiding hiervan hebben Cambuur en Lodeweges besloten om per direct uit elkaar te gaan.

In een korte verklaring op de clubsite laat Cambuur weten dat een groep van ongeveer 200 fans dinsdag aanwezig was bij de training om het ongenoegen te uiten over de naderende overstap van Lodeweges naar rivaal sc Heerenveen. Zo'n dertig supporters stormden zelfs door de hoofdingang om verhaal te halen.

Onacceptabel, vindt de Friese clubleiding. "Met afschuw hebben we als clubleiding de beelden hiervan en in sommige gevallen zelfs live de gebeurtenissen gezien en gevolgd. We begrijpen de emoties en frustraties over het aangekondigde vertrek van Dwight Lodeweges naar sc Heerenveen, maar dit is absoluut geen rechtvaardiging voor welke vorm van geweld of intimidatie dan ook", schrijft het bestuur van de promovendus. "Als club veroordelen we deze gebeurtenissen ten zeerste en betreuren het dat een zeer succesvolle trainer en uiterst sympathiek mens ten gevolge van deze situatie heeft besloten SC Cambuur vroegtijdig te verlaten."

Donderdag, een dag na de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, wordt door Cambuur op een speciaal belegde persconferentie nader ingegaan op het plotselinge vertrek van hoofdcoach Lodeweges.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen