Verkenners bevestigen: alleen verbouwing Kuip nog optie

2 april 2014, 13:14   Bijgewerkt: 2 april 2014, 13:23

Wat eerder vandaag al uitlekte, is nu bevestigd: er komt, als het aan de verkenners van het project ligt, geen compleet nieuw stadion voor Feyenoord. De adviseurs hebben ervoor gekozen om de huidige Kuip te behouden en te verbouwen. Voor dit project zijn nog twee kandidaten: bouwbedrijf BAM en stichting Red de Kuip.

De door Feyenoord aangestelde verkenners, voormalig wethouder Van Sluis, Kuip-commissaris Hans Vervat en oud-Kuip-directeur Jos van der Vegt, moesten onderzoeken welke weg de club in moest slaan om tot een vernieuwd stadion te komen en zijn tot de conclusie gekomen dat de plannen van BAM en stichting Red de Kuip het beste zijn. Beide projecten gaan uit van een verbouwing van het huidige stadion en in de plannen komt er een stadion met schuifdak, dat plaats biedt aan 70.000 toeschouwers. De kosten liggen rond de 200 miljoen euro, een kostenplaatje dat volgens de verkenners goed te financieren én terug te verdienen is.

Een compleet nieuw stadion zou Feyenoord veel meer kosten, zeker een slordige 300 miljoen euro. Dit was volgens de verkenners niet haalbaar, zo werd woensdag duidelijk gemaakt tijdens een persconferentie. Mede ook omdat de politieke partijen in de stad geen heil zagen in een dergelijke investering. In totaal hadden zeven partijen een plan ingediend voor de bouw van een nieuw stadion of verbouwing van de huidige Kuip.

Aan het eind van deze maand, op 25 april, wordt besloten met welk project de club in zee gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen