Effectief AS Roma heeft geen kind aan Parma

2 april 2014, 20:15   Bijgewerkt: 2 april 2014, 20:31

In de Serie A heeft AS Roma woensdag zonder problemen afgerekend met Parma, dat dit seizoen aardig meedraait in de subtop. De Giallorossi sprongen uiterst zorgvuldig om met hun kansen en trokken uiteindelijk een 4-2 overwinning over de streep.

Roma schoot sterk uit de startblokken, wat na twaalf minuten tot de openingstreffer van Gervinho leidde. Nadat Afriyie Acquah de stand in evenwicht had gebracht namens de bezoekers, schoot clubicoon Francesco Totti de thuisploeg amper een minuut later op 2-1. In de tweede helft zorgen Miralem Pjanic en Rodrigo Taddei voor een geflatteerde 4-1 stand. Het feit dat Jonathan Biabiany er nog 4-2 van maakte zorgde ervoor dat de eindstand de verhoudingen wat beter weerspiegelde.

De Romeinen komen dankzij hun vijfde overwinning op rij weer op acht punten van koploper Juventus. Het lijkt af te stevenen op de tweede plaats, aangezien nummer drie Napoli op negen punten achterstand staat.