Go Ahead pakt broodnodige driepunter tegen NAC

Ger
2 april 2014, 20:51

Zonder geluk vaart niemand wel, daar weet Go Ahead Eagles sinds vanavond alles van. In een wedstrijd die lang leek af te stevenen op een gelijkspel werd NAC Breda met 2-1 verslagen door een laat eigen doelpunt van verdediger Henrico Drost. De andere doelpunten in de Adelaarshorst werden gemaakt door Jarchinio Antonia (Go Ahead) en Jordy Buijs (NAC). Door de driepunter verlaten de Eagles de vijftiende plek en vergroten ze het gat met de drie onderste plekken tot vier punten.

De thuisploeg domineerde het eerste deel van de wedstrijd. Marnix Kolder, die voor het eerst sinds lange tijd weer eens bij de basiself zat, stuurde in de 26e minuut uitblinker Jarchinio Antonia weg. Op volle snelheid was de vleugelspeler niet af te stoppen voor de NAC-defensie, en het lopje van Antonia was keeper Ten Rouwelaar te machtig.

Vooral na het doelpunt kregen de Eagles vleugels. Erik Falkenburg kon de bal, na een goede actie van Antonia, zo in het doel schuiven, maar Henrico Drost lag letterlijk in de weg.  Op het moment dat niemand het verwachtte sloeg NAC juist toe. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Jordy Buijs op slimme wijze genomen. Hij keek naar de muur, wachtte tot deze omhoog sprong, en schoot de bal er rustig onderdoor. Keeper Andersen zag de bal tergend langzaam in de hoek rollen.

De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar uiteindelijk pakte Go Ahead Eagles in de 84e minuut de volle buit. Aan geluk had de ploeg geen tekort: Sjoerd Overgoor kon na een hoekschop uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot zou ver naast zijn gegaan, ware het niet dat de bal werd aangeraakt door Henrico Drost, waardoor de bal achter Ten Rouwelaar belandde.

De fans gingen uit hun dak na de winnende treffer. Go Ahead vergroot door de overwinning de voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk tot vier punten, en komt op gelijke hoogte met NAC en ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen