FC Twente gooit eigen glazen in tegen ADO Den Haag

Jw
2 april 2014, 20:44   Bijgewerkt: 2 april 2014, 23:18

FC Twente heeft woensdagavond twee dure punten laten liggen in het treffen met ADO Den Haag. De Tukkers waren veruit de betere van de partij, maar een rode kaart van Rasmus Bengtsson zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Michiel Kramer maakte met een prachtige kopbal de vroege openingstreffer van Felipe Gutierrez ongedaan. FC Twente eindigde de wedstrijd zelfs met negen spelers, omdat Luc Castaignos vlak voor tijd ook een rode kaart pakte.

FC Twente, bij wie Wout Brama voor het eerst sinds ruim een jaar weer in de basis stond, begon sterk aan de wedstrijd. De Tukkers kwamen al binnen tien minuten op voorsprong. Felipe Gutierrez kreeg de ruimte en tijd om aan een slalom te beginnen en rondde zijn individuele actie af met een schuiver in de hoek: 1-0. De verdedigers van ADO Den Haag waren wel in de buurt, maar lieten de Chileense international zijn gang gaan.

Het was tekenend voor het spel van ADO Den Haag in de eerste helft. Het was bijzonder pover wat de bezoekers lieten zien, die dan ook nauwelijks voor het doel van de thuisploeg kwamen. FC Twente speelde zeker niet slecht, maar mocht het zichzelf wel verwijten dat het geen vol gas gaf. De Tukkers hadden dan waarschijnlijk voor rust kunnen afrekenen met de kwetsbare opponent uit Den Haag.

Desondanks leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente, totdat Rasmus Bengtsson zijn tegenstander Chiel Kramer uit de rug weg liet lopen. De aanvoerder haalde Kramer neer en werd als eerste Twente-speler dit seizoen met rood van het veld gestuurd. Danny Holla had direct nóg een tik uit kunnen delen aan FC Twente, maar schoot uit de vrije trap op de paal.