Real Madrid op rozen na klinkende overwinning

Ger
2 april 2014, 22:43

Real Madrid heeft een zeer grote stap richting de halve eindstrijd van de Champions League gezet. De Spaanse topclub wervelde voor eigen publiek langs Borussia Dortmund: 3-0. Gareth Bale, Isco en Cristiano Ronaldo namen de doelpunten voor hun rekening. De schade lijkt voor de verliezend finalist van vorig seizoen te groot om volgende week in de return van de kwartfinale weg te poetsen.

Real had zich een seizoen eerder in de halve eindstrijd nog onaangenaam laten verrassen door de equipe van trainer Jürgen Klopp. Voor eigen publiek veegde Dortmund toen de vloer aan met de duurbetaalde vedetten van de Koninklijke (4-1). Die schade wist Real in de return vervolgens niet meer te repareren (2-0). Met vier treffers was Robert Lewandowski destijds de grote plaaggeest voor de Madrilenen. Tot grote teleurstelling van Dortmund ontbrak de Pool deze keer wegens een schorsing.

Bale had tegen Dortmund slechts drie minuten nodig om opnieuw een duit in het zakje te doen. De Welshman tikte de bal onder doelman Roman Weidenfeller door na goed voorbereidend werk van Daniel Carvajal. Het doelpunt bleek de inleiding van een zeer sterke beginfase van Real, waarin de Duitsers met de rug tegen de muur werden gezet. Ronaldo was in de twaalfde minuut met een vrije trap dicht in de buurt van de 2-0. Wiedenfeller kon het speeltuig ternauwernood over de lat drukken.

Dortmund hielp tien minuten na de hervatting een uitstekende kans op de aansluitingstreffer om zeep. In de counter was de pass van Marco Reus op de geheel vrijstaande Pierre Emerick Aubameyang niet op maat, waardoor het doel niet serieus onder vuur kon worden genomen. Die slordigheid kwam Dortmund twee minuten later duur te staan. Na een steekbal van Luka Modric tekende Ronaldo voor de 3-0. Een puike reflex van Wiedenfeller zat daarna nog een treffer van Benzema in de weg. Ronaldo haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. De Portugees ging tien minuten voor tijd van het veld met een op het oog een lichte blessure.