SC Cambuur wil relschoppers keihard aanpakken

3 april 2014, 12:51

Twee dagen nadat Dwight Lodeweges besloot zijn functie neer te leggen, heeft SC Cambuur tekst en uitleg gegeven bij de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. In een verklaring op de eigen website benadrukt de clubleiding dat het geen enkel begrip heeft voor het gedrag van een kleine groep supporters.

"De zogenaamde supporters die oorzaak zijn van de ontstane situatie nemen een grote verantwoordelijkheid op zich. Al eerder hebben we aangegeven te snappen dat de overgang van Dwight naar Heerenveen voor emoties en frustraties zorgt, maar dit is absoluut geen rechtvaardiging voor welke vorm van geweld, bedreiging of intimidatie dan ook", schrijft de directie en raad van commissarissen van SC Cambuur in een open brief.

De clubleiding benadrukt dat het gedrag van de fans consequenties heeft. "Directie, organisatie, vrijwilligers en Raad van Commissarissen zijn al enkele jaren bezig om van Cambuur letterlijk en figuurlijk een 'grote(re)' club te maken. De financiën komen steeds meer op orde, de plannen voor een nieuw stadion worden realistischer, we zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor. Dit allemaal om uit te groeien tot een stabiele eredivisionist die met leuk aanvallend voetbal vermaak biedt aan duizenden supporters in onze stad en provincie. Zolang dit soort relschoppers de kans krijgen om dit soort ontwikkelingen elke keer weer te dwarsbomen dreigt Cambuur overdrachtelijk gezien een 'kleine' club te blijven. Wij roepen iedereen dan ook op om op te staan tegen het gedrag van dit soort lieden, zodat een kleine groep het niet verstiert voor de grote welwillende groep."

Cambuur laat weten dat het keihard gaat optreden tegen de relschoppers. "Als clubleiding gaan we in ieder geval onderzoeken hoe we dit wangedrag uit kunnen bannen voor de toekomst en hoe de daders aangepakt kunnen worden. Hierbij moet gedacht worden aan strafrechtelijke vervolging en langdurige stadionverboden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen