PEC Zwolle zonder Mokotjo: "Moet gewonnen worden"

3 april 2014, 14:47

PEC Zwolle kan aanstaande vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet beschikken over sterkhouder Kamohelo Mokotjo. De controlerende middenvelder kampt met een lichte enkelblessure. Naast de Zuid-Afrikaan kan coach Ron Jans niet beschikken over reservedoelman Kevin Begois (voet) en Denis Mahmudov (hamstring).

In tegenstelling tot bovenstaand drietal zijn Diederik Boer, Ryan Thomas en Mateusz Klich weer hersteld van hun blessures. Verdediger Maikel van der Werff, die zowel in de halve finale van de beker tegen NEC (2-1) als in het eredivisieduel tegen ADO Den Haag (1-1) trefzeker was, kan gewoon spelen. Dit kan hij doen zonder masker, ondanks het feit dat hij vorige week een flinke tik op zijn neus kreeg.

PEC Zwolle is dankzij haar status als bekerfinalist vrijwel zeker van Europees voetbal, maar trainer Jans wil dat zijn ploeg de laatste vier competitieduels uiterst serieus neemt: "We willen nog zo veel mogelijk punten halen, want we willen in het linkerrijtje eindigen. Tegen FC Groningen moet er dus gewonnen worden", aldus Jans tegenover RTV Oost.

De keuzeheer van de Zwollenaren is op zijn hoede voor Groningen: "De laatste wedstrijden heeft Groningen goede overwinningen geboekt tegen Vitesse en PSV. Zeker in Eindhoven hebben ze een topprestatie geleverd, want Groningen had daar nog nooit gewonnen", beseft Jans, die zelf jarenlang aan het roer stond bij de opponent van vrijdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen