Jupiler League in het teken van cruciale kraker

3 april 2014, 16:36   Bijgewerkt: 4 april 2014, 16:26

De kampioensstrijd in de Eredivisie is al zo goed als gestreden, maar in de schaduw hiervan ligt de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League nog open. Zeker als Willem II vrijdag (20.00 uur) weet te winnen van de verrassende koploper FC Dordrecht. Alle ogen in de Jupiler League zijn dit weekend gericht op de kraker tussen de lijstaanvoerder en de achtervolger. Wordt het gat vergroot tot zeven punten of kunnen de Tilburgers het verschil verkleinen tot één schamel puntje?

Dordrecht weet dit seizoen te imponeren. Dat ze in dit stadium van de competitie nog bovenaan zouden staan, hadden niet veel mensen verwacht. "We hebben 29 speelronden op rij bovenaan gestaan, even een paar mindere weken gehad, maar nu al weer drie keer achter elkaar gewonnen", constateert Boogers. De technisch directeur beseft dat het succes een keerzijde kan hebben, aangezien er de nodige interesse in bepaalde spelers ontstaat: "Misschien is dit iets minder als we promoveren. Maar ook als dat wel zo is maakt het me niet uit. Het is dan wellicht ook makkelijker spelers naar Dordrecht te halen. Ik geloof erin: ik ga niet aan een dood paard trekken."

Willem II kende een uitstekende generale in aanloop naar de topper. De ploeg van coach Jürgen Streppel stuurde Jong Ajax met een dikke 7-1 nederlaag naar huis. Bruno Andrade deed van zich spreken met een loepzuivere hattrick. Kan hij vrijdag weer belangrijk zijn voor de Tricolores? Willem II kan in ieder geval niet beschikken over Ricardo Ippel (geschorst) en Denny Landzaat (kuitblessure). Stijn Wuytens, Charlton Vicento en Norair Mamedov keren terug in de wedstrijdselectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen