Juve wint in Lyon; zeges Basel en Porto

3 april 2014, 23:06

Juventus heeft goede zaken gedaan voor een plek in de halve finales van de Europa League. De Oude Dame versloeg Lyon in Frankrijk met 1-0. Basel verraste door Valencia met 3-0 te verslaan, terwijl Porto de thuiswedstrijd tegen Sevilla met 1-0 wist te winnen.

In Lyon kroonde centrumverdediger Leonardo Bonucci zich tot man of the match. De Italiaan was alert bij een afgeslagen corner en maakte in de 85e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

FC Basel, dat eerder al verrassend Red Bull Salzburg uitschakelde, zorgde in Zwitserland opnieuw voor een stunt door Valencia met 3-0 op de broek te geven. In een leeg stadion - thuissupporters waren niet welkom na hun misdragingen in de wedstrijd tegen Salzburg - was Matias Delgado in de eerste helft twee keer trefzeker. Stocker deed er in de slotfase nog een schepje bovenop met een bekeken lobje over Valencia-doelman Guaita.

Het mooiste doelpunt werd gemaakt in Portugal. Na een prachtige voorzet van Ricardo Quaresma kopte Mangala Porto vanuit een snoekduik naar een 1-0 overwinning op Sevilla. Bij de thuisploeg haalde Fernando niet het einde van de wedstrijd. De middenvelder kreeg in de slotfase binnen een tijdsbestek van enkele minuten twee keer geel. De terechte overwinning van Porto kwam desondanks niet meer in gevaar.

De returns in de kwartfinales Europa League worden volgende week donderdag afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen