Geschorste Vd Looi op de tribune tegen PEC Zwolle

4 april 2014, 10:01

FC Groningen-coach Erwin van de Looi zal vanavond (vrijdag) niet op de bank zitten tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De tuchtcommissie van de KNVB heeft laten weten het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal over te nemen, waardoor de oefenmeester van de Groningers geschorst is.

Afgelopen zaterdag werd Van de Looi tijdens de memorabele uitzege op PSV (2-3) door arbiter Tom van Sichem naar de tribune verwezen, vanwege herhaaldelijke aanmerkingen op de arbitrage. De aanklager deed een voorstel van één wedstrijd schorsing. Hoewel deze door Van de Looi en FC Groningen werd verworpen, werd op een zitting in Zeist besloten dat Van de Looi tijdens het duel in Zwolle op de tribune moet plaatsnemen.

Van de Looi vindt de straf overdreven, aangezien hij van mening is dat hij de arbitrage niet onheus bejegende: "Afgelopen zaterdag heb ik wel wat gezegd tegen de vierde official, maar telkens in nette bewoordingen. Ik ben ook niet uit het coachvak gekomen en heb voor, tijdens en na de wedstrijd niet met scheidsrechter Van Sichem gesproken. De straf van één duel onvoorwaardelijk heeft me dan ook verrast", sprak de coach op de officiële clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen