Van Basten: "Zullen scherp moeten zijn tegen PSV"

4 april 2014, 15:11

Voor sc Heerenveen staat er zaterdag een pittig potje op het menu. Het elftal van coach Marco van Basten ontvangt PSV in het eigen Abe Lenstra stadion. Dit doet het zonder smaakmaker Hakim Ziyech, die een schorsing uitzit. Desalniettemin ziet Van Basten het duel met PSV vol vertrouwen tegemoet.

"Hakim is belangrijk, maar we hebben meer belangrijke spelers", zegt Van Basten op de officiële clubsite over de absentie van de spelmaker. "Zeker in de slotfase van een seizoen krijg je met schorsingen en blessures te maken. Dat hebben we met onze selectie steeds goed op weten te vangen", vindt de coach, die wel kan beschikken over Mitchell Dijks. De vleugelverdediger keert terug van een blessure.

Van Basten is zeer content met de ontwikkeling van de talenten van Heerenveen. Niet alleen Ziyech, maar ook Bilal Basaçikoglu is een vaste waarde bij Heerenveen, waar Daley Sinkgraven en Joost van Aken zich ook nog eens aandienen. "Daley heeft tegen Vitesse goed gespeeld en Joost is in Arnhem goed ingevallen", stelt Van Basten, die een gretig PSV verwacht, na de thuisnederlaag tegen FC Groningen (2-3): "PSV wil de tweede plek. Hoe ze reageren op de nederlaag? Ik denk niet dat ze hun spel veranderen. PSV heeft een jong team dat na de winterstop een goede reeks heeft neergezet. We zullen scherp moeten zijn."

Tegenover Voetbal International legt Van Basten overigens uit wat ten grondslag ligt aan zijn vertrek bij de Friezen: "Bij SC Heerenveen moeten heel veel mensen weg en ik voelde dat al aankomen. Dat heeft meegespeeld in mijn beslissing om te vertrekken. Ik zou van alle kanten beperkt worden en dat wil ik niet. Toen heb ik gezegd dat mijn gevoel niet goed was." De coach wordt opgevolgd door Dwight Lodeweges.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen