Scherpe Booy: "Droom is nog niet werkelijkheid"

4 april 2014, 15:40

De euforie en opluchting was enorm bij Go Ahead Eagles, na de gelukkige zege op NAC Breda (2-1) van afgelopen woensdag. Door de overwinning staat de promovendus er goed voor in de strijd om rechtstreekse handhaving, maar trainer Foeke Booy eist nog steeds veel scherpte van zijn ploeg.

De equipe uit Deventer gaat zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo, dat twee punten meer heeft. "Dat betekent een wedstrijd uit en op kunstgras", weet Booy. "Dat zijn twee factoren waar we tot nu toe niet zo goed mee uit de voeten konden. Ik zeg: pak maar eens die kans om daar een betere balans in te krijgen. Laat het maar eens zien dat we ook uit kunnen winnen. Het moment is aangebroken om te proberen om ons op eigen kracht veilig te spelen", aldus de coach op het digitale huis van de club.

In Deventer was het na de cruciale zege op NAC groot feest. "We willen nog een keer zo'n ontlading meemaken, maar dan als we onze droom hebben bereikt. Dat is: definitief veilig. Die droom is nog niet werkelijkheid. En daar gaan we wel voor."

Deniz Türüc, tegen NAC nog geschorst, begint in Almelo in de basis. Waarschijnlijk kiest Booy ook weer voor Marnix Kolder, die woensdag ook in de basis startte. "Die is fris in de kop, sleurt weer, gaat de duelsaan, had twee assists tegen NAC. Zijn rol is nog lang niet uitgespeeld. Hij heeft genoten van de wedstrijd, de sfeer, het publiek, de ontlading, hij vond het prachtig. Hij was ziek, maar maakte gewoon de negentig minuten vol. Dat zegt wel wat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen