Jansen: "Vergelijking met vorige seizoenen gaat mank"

4 april 2014, 15:52

De frustratie was groot bij FC Twente, nadat ADO Den Haag afgelopen woensdag de Grolsch Veste verliet met een punt op zak. De ploeg van coach Michel Jansen schoot zichzelf in de voet, aangezien Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos beiden konden inrukken vanwege een rode kaart. De Tukkers trachten de knop snel om te zetten, aangezien het duel met NAC Breda (zaterdag) alweer voor de deur staat.

"We hebben een fantastische uitdaging", zegt Jansen op het digitale thuis van Twente. "Met nog vier wedstrijden te gaan staan we op een derde plaats en hebben we alle uitzichten op Europees voetbal. Waarbij het behalen van de tweede plaats zeker niet onmogelijk is", schat de coach in. De Tukkers waren de afgelopen twee seizoenen veroordeeld tot het spelen van play-offs en dat willen ze dit seizoen voorkomen, door zich rechtstreeks te kwalificeren voor Europees voetbal.

Jansen heeft geen boodschap aan het feit dat er vaak gerefereerd wordt aan de vorige seizoenen: "De vergelijking met voorgaande seizoenen gaat volledig mank. Vorig seizoen werd het verval veel eerder ingezet, bovendien hebben we een andere spelersgroep. De meeste spelers hebben de laatste twee seizoenen niet meegemaakt", beklemtoont de coach, die spits Luc Castaignos een boete oplegde, naar aanleiding van zijn rode kaart. "Het bedrag zal niet in de spelerspot worden gestopt, maar gaat naar een goed doel. Dat idee kwam van hemzelf."

Bij de Tukkers ontbreken overigens niet alleen de geschorste Bengtsson en Castaignos. Roberto Rosales (lies) en Shadrach Eghan (hamstring) kunnen vanwege een blessure ook niet in actie komen tegen NAC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen