'Tevreden' Advocaat verwacht messcherp Roda JC

4 april 2014, 16:09

Dick Advocaat trekt de deur na dit seizoen hoe dan ook met een goed gevoel achter zich dicht bij AZ, zo zegt hij op de clubsite. De trainer gaat dit weekend met zijn manschappen op bezoek bij de geplaagde hekkensluiter Roda JC. Advocaat verwacht een lastige partij.

"Als je op alle fronten lang meedoet, komt er een moment van afhaken. Hoe dit seizoen ook afloopt, ik ben sowieso tevreden. Dit is de prijs die we betalen voor onze prestaties. Ik hoor niks over clubs die in de eerste ronde van de Europa League afhaakten. Die hebben een veel makkelijker seizoen dan wij, hoor", aldus de coach, die na dit seizoen aan de slag hoopt te gaan als bondscoach.

AZ speelt komende zondag een voor Roda cruciaal duel in Kerkrade. "Roda JC is een heel wisselvallig team", stelt Advocaat. "Ze hebben ook wat problemen gehad met de trainerswissel. In de beker speelden we goed tegen Roda. Toen wonnen we terecht met 0-2. Ik verwacht nu een tot de tanden gewapend Roda. Ze vechten voor hun laatste kansen. Dat Jon Dahl Tomasson deze week Mitchell Donald uit de selectie zette, zegt wel iets. Dat zijn trucs die trainers in die situatie uithalen. Dat kan bewust provoceren zijn om iets los te maken. We zullen zien hoe het zondag afloopt."

Wie er bij de Alkmaarders aan de start verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. "De spelers hebben zich tegen Benfica (0-1, red.) een slag in de rondte gewerkt", keek Advocaat terug op het Europa League-duel. "Dat heeft zijn sporen nagelaten. Roy Beerens kampt met vermoeidheid. Dat is logisch, want hij heeft bergen werk verricht. Simon Poulsen (lies) en Nemanja Gudelj (enkel) zijn geblesseerd geraakt. Hun inzetbaarheid tegen Roda JC is twijfelachtig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen