Willem II wint 'finale' en heeft koppositie voor het grijpen

4 april 2014, 21:51

Een jaar na de degradatie begint een terugkeer naar de Eredivisie te lonken voor Willem II. De ploeg uit Tilburg won vrijdag de kraker in de Jupiler League tegen FC Dordrecht met 3-1, door goals van Ruud Boymans (twee) en Bruno Andrade. Willem II is de koploper daardoor tot op één punt genaderd en kan de eerste plaats woensdag, als het de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap tot een goed einde brengt, overnemen.

Beslist is door de zege van Willem II nog niets, kansloos voor de titel in de Jupiler League is FC Dordrecht nog lang niet. Alles behalve dat, zelfs. De ploeg van coach Harry van den Ham heeft de koppositie nog altijd in handen en als Willem II woensdag de uitgestelde wedstrijd tegen De Graafschap níet wint, heeft Dordt nog steeds alles in eigen hand. Maar zeker is dat de ploeg een 'tikkie' gekregen heeft. De wedstrijd in Tilburg voelde als een finale, voor beide teams. En die finale kende maar één, glorieuze winnaar: Willem II.

Voor Willem II waren de belangen, voorafgaand aan de topper in eigen stadion, vele malen groter dan voor de tegenstander. De Tilburgers degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie, maar zijn op alle fronten eredivisiewaardig. Qua stadion, qua achterban en ook qua selectie misstaat de club zeker niet op het hoogste niveau. Willem II wil dan ook dolgraag terug, het is zelfs bijna een kwestie van moeten. Veel meer dan voor FC Dordrecht, dat als club veel minder te zoeken heeft een niveau hoger. Dat de club dit seizoen zo goed presteert is fantastisch, maar niets moet. Ook niet nu het vrijwel het hele seizoen aan kop gestaan heeft.

Net toen FC Dordrecht zijn zaakjes beter op orde leek te hebben en een 2-1 in de lucht hing, zorgde Ruud Boymans voor de definitieve beslissing. De spits, gehuurd van AZ, ontving de bal op de rand van de 'zestien' en haalde in één keer trefzeker uit. Het feest in Tilburg was daarmee compleet, daar veranderde de late treffer van FC Dordrecht-spits Paul Gladon niets aan. De buit in de vorm van de titel is nog niet binnen, maar met nog vijf duels te spelen heeft de ploeg uit Tilburg een terugkeer naar de Eredivisie in eigen hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen