Excelsior maakt acht doelpunten tegen Telstar

Ger
5 april 2014, 13:43

Excelsior heeft in de Jupiler League ongenadig hard uitgehaald op bezoek bij Telstar. De nummer vier van de ranglijst scoorde liefst acht keer: 0-8. Vijf doelpunten vielen in de eerste helft.

Na een kwartier spelen had Excelsior al twee keer het net gevonden. Adil Auassar en Lars Veldwijk waren trefzeker. Door twee goals van Kevin Vermeulen liepen de bezoekers verder uit, waarna Rick Kruys de ruststand op 0-5 bepaalde. Kort na rust maakte ook Veldwijk zijn tweede van de avond. Daarmee leek de ellende voor Telstar ten einde, maar in de slotfase vielen nog twee doelpunten. Invaller Lars Hutten en wederom Veldwijk voerden de score op naar 0-8.

VVV Venlo boekte eveneens een overwinning, al was dat met bescheiden cijfers. De thuiswedstrijd tegen FC Emmen eindigde in 2-1. Voor de nummer drie van de Jupiler League scoorden Oguzhan Türk en Prince Rajcomar. Tussendoor had Roland Bergkamp de Drentse equipe aan een doelpunt geholpen.

In de kelder van de eerste divisie won Almere City FC met klinkende cijfers bij FC Oss: 0-3. Verdediger Sander Keller scoorde twee keer. FC Volendam hield de volle buit over aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport: 0-1. Ludcinio Marengo kroonde zich tot matchwinner.