Buitenspelgoal leidt ruime overwinning City in

5 april 2014, 15:50

Manchester City mag zich in elk geval voor even de nieuwe nummer twee van de Premier League noemen. De Citizens rekenden zaterdag in Manchester af met Southampton. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini kreeg daarbij wel hulp van de scheidsrechter, die bij de 2-1 een overduidelijke buitenspelsituatie over het hoofd zag.

Ondanks het buitenspel van aangever David Silva, was de aanval van City niet minder mooi. Op slag van rust bereikte Yaya Touré ploeggenoot Edin Dzeko, die op zijn beurt met een prachtig hakje de in buitenspel verkerende Silva vond. De Spanjaard dribbelde naar binnen en legde af op de instormende Samir Nasri. Voor de Fransman was het vervolgens een koud kunstje om de 2-1 op het scorebord te zetten.

Touré had City al na drie minuten voor de eerste keer op voorsprong gezet. De Ivoriaan benutte een penalty. Hetzelfde deed Ricky Lambert na een goed half uur spelen. De Engelsman was voor de 34e keer in evenzoveel pogingen succesvol vanaf de strafschopstip. De gelijkmaker kwam de Saints toe. De bezoekers hadden het merendeel van het balbezit en kregen in de eerste helft de beste kansen.

Toch was de wedstrijd al voor rust beslist in het voordeel van City. Luttele seconden na de 2-1 maakte Dzeko ook de 3-1. De Bosniër kopte een knappe voorzet van linksback Aleksandar Kolarov binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Voor Southampton kende het eerste bedrijf sowieso al een onprettig verloop. Aanvaller Jay Rodriguez viel na een half uur uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. De Engelsman lijkt daardoor het WK van komende zomer te kunnen vergeten.

De tweede helft was door de ruime marge een stuk minder vermakelijk dan de eerste. Lambert kreeg nog wel een kans op de aansluitingstreffer, maar raakte de paal. In de slotfase maakte invaller Stevan Jovetic er uiteindelijk ook nog 4-1 van. Door de overwinning en de bijbehorende drie punten wipt City over Chelsea heen naar de tweede plek in Engeland. De Blues komen later op de dag nog in actie tegen het Stoke City van Erik Pieters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen