Manchester United wint ruim bij Newcastle United

5 april 2014, 17:54   Bijgewerkt: 5 april 2014, 19:04

Manchester United heeft zijn derde goede prestatie in zeven dagen tijd neergezet. De ploeg van manager David Moyes zegevierde zaterdag met 0-4 over Newcastle United. Eerder deze week hield de regerend kampioen van Engeland Bayern München al knap op 1-1 in de Champions League en won het in de competitie met 4-1 van Aston Villa.

Juan Mata had met twee treffers en een assist een groot aandeel in de driepunter van Manchester United op St. James' Park. De Spanjaard opende in de 39ste minuut de score, door met links een vrije trap over de muur in het doel te krullen. Op slag van rust had Javier Hernandez de 0-2 op zijn schoen, maar de Mexicaan trof de paal.

Vijf minuten na de doelwissel werd het alsnog 0-2. Newcastle-spelers Fabricio Coloccini en Massadio Haidara begrepen elkaar niet, waarvan Mata uiteindelijk profiteerde. Hernandez tekende na driekwart wedstrijd voor de 0-3. De spits, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, gleed raak op aangeven van Shinji Kagawa. Alexander Büttner was kort voor de derde goal in het veld gekomen bij ManUnited voor Patrice Evra. Adnan Januzaj bepaalde in blessuretijd, na een fraai hakje van Mata, de eindscore op 0-4.

Door de overwinning neemt Manchester United de zesde plaats in de Premier League over van Tottenham Hotspur. De Londenaren treden maandag op het eigen White Hart Lane nog wel aan tegen laagvlieger Sunderland. Manchester United reist begin volgende week af naar Duitsland voor de return tegen Bayern München, in de kwartfinale van de Champions League. Dat duel staat voor woensdag in de planning.

Newcastle United blijft ondanks het pak slaag de nummer negen van Engeland. Bij The Magpies hadden Vurnon Anita en Luuk de Jong een basisplaats, Tim Krul is geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen