Dortmund slaat na rust toe tegen Wolfsburg

5 april 2014, 21:14   Bijgewerkt: 5 april 2014, 21:27

Borussia Dortmund hoeft de tweede plaats in de Duitse Bundesliga niet meer te delen met aartsrivaal Schalke 04. De manschappen van trainer Jürgen Klopp wonnen zaterdag op het eigen Signal-Iduna Park, ondanks een 0-1 achterstand, met 2-1 van VfL Wolfsburg.

Daardoor heeft Dortmund nu 58 punten, drie meer dan Schalke 04. De werkgever van Klaas-Jan Huntelaar kwam eerder op de dag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Werder Bremen. Wolfsburg, waar Bas Dost afwezig was, blijft met 47 punten op de zesde plaats steken. Bij winst zouden de noorderlingen zijn opgeklommen naar de vierde positie.

Wolfsburg mocht ook zeker hopen op een driepunter. Dortmund begon niet best aan de wedstrijd en in de 34ste minuut kwamen de bezoekers op 0-1. Ivica Olic scoorde in de rebound, nadat keeper Mitchell Langerak nog wel een inzet van Junior Malanda-Adje wist te keren.

In de tweede helft stelde Dortmund orde op zaken. Zes minuten na de pauze herstelde Robert Lewandowski uit een hoekschop de balans, Marco Reus tekende 25 minuten later voor de beslissende 2-1. Wolfsburg-keeper Max Grün wist een voorzet van Eric Durm wel te vangen, maar kwam bij het landen in botsing met ploeggenoot Robin Knoche en liet daarbij de bal los. Reus profiteerde dankbaar en kroonde zich tot held van Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen