Sociedad poeslief voor krachten sparend Real

5 april 2014, 21:54   Bijgewerkt: 6 april 2014, 01:23

De drie titelkandidaten in de Spaanse competitie hebben het zaterdag rustig aan gedaan, zonder dat dit fatale gevolgen had. Atletico Madrid en FC Barcelona pakten eerder op de dag zonder te sprankelen al drie punten en Real Madrid volgde dat voorbeeld. De Koninklijke stapte in het Baskenland met een 0-4 zege van het veld tegen Real Sociedad.

Bij Real Madrid was vedette Cristiano Ronaldo afwezig vanwege een lichte knieblessure. De Portugees liep de kwetsuur deze week op in de eerste Champions League-kwartfinale tegen Borussia Dortmund (3-0 winst). Coach Carlo Ancelotti wilde geen enkel risico nemen met de topscorer en liet hem daarom buiten de selectie.

Zonder Ronaldo speelde Real Madrid niet op de volle honderd procent, maar dat hoefde ook niet omdat Real Sociedad voor eigen publiek behoorlijk tam was. De Basken wonnen eerder dit seizoen nog van FC Barcelona en zijn bovendien in de race voor een Champions League-ticket, maar daar was vanavond weinig van te merken.

Zodoende kon Real toch met ruime cijfers winnen. Illarramendi opende op slag van rust de score in de rebound, nadat een inzet van Karim Benzema was gestopt door Sociedad-keeper Claudio Bravo. De Chileense sluitpost ging in de 66ste minuut niet vrijuit bij de 0-2 van Gareth Bale. Bravo was helemaal uit positie, waardoor een laag afstandsschot van de Welshman zo in het doel verdween. Pepe en Álvaro Morata legden in de slotfase de eindscore vast op 0-4.

Real Madrid blijft door de winst in het spoor van koploper Atletico Madrid en nummer twee FC Barcelona. De Koninklijke heeft nu 76 punten, Atletico staat op 79 en Barça op 78. Zij wonnen eerder op de dag van respectievelijk Villarreal (1-0) en Real Betis Sevilla (3-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen