Go Ahead Eagles maakt droomweek compleet

Jw
5 april 2014, 23:01   Bijgewerkt: 5 april 2014, 23:31

Go Ahead Eagles kan zich zo goed als zeker verheugen op een nieuw seizoen in de Eredivisie. De club uit Deventer won zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo (1-2), waarmee het in één week handhaving veilig lijkt te stellen. De Eagles staan door de zege zeven punten los van nummer zestien RKC Waalwijk, waardoor de nacompetitie ineens ver weg is voor de promovendus.

Het Eredivisieseizoen nadert zijn climax en dat betekent dat de punten bijna dubbel gaan tellen. Go Ahead Eagles zegevierde midweeks al over NAC Breda (2-1), waarmee de ploeg van trainer Foeke Booy al een cruciale slag won in de onderste regionen van de Eredivisie. Heracles Almelo stond er ondanks het verlies van afgelopen woensdag tegen Feyenoord nog wat beter voor. Op voorhand zouden beide ploegen daarom misschien wel tekenen voor een punt.

Afgezien van dit ene moment was er in het eerste half uur niet zoveel te beleven.

De Overijsselse clubs waren goed aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Het was daarom niet vreemd dat een persoonlijke fout leidde tot de openingstreffer. Bart Vriends speelde zijn doelman Stephan Andersen laconiek aan, waardoor de Deen te weinig tijd had om de bal op te ruimen. Illias Bel Hassani pikte de bal op en bediende de vrijstaande Mikhail Rosheuvel, die Heracles Almelo zelfverzekerd naar de voorsprong schoot: 1-0. Go Ahead Eagles leek vlak na de openingstreffer terug te slaan, maar Jarchinio Antonia had na een indrukwekkende opmars pech dat zijn schuiver op de paal belandde.

Heracles Almelo kon in de tweede helft niet doordrukken, waar het midweeks tegen Feyenoord na de voorsprong ook al niet in slaagde. Go Ahead Eagles begon wat wijfelend, maar toen het eenmaal grip kreeg op de wedstrijd, werd Heracles bij de keel gegrepen. Daar was vooral Deniz Türüc verantwoordelijk voor. De middenvelder liet zien waarom clubs als FC Twente en Besiktas hem nauwlettend in de gaten houden. De linkspoot combineerde met Kolder en rondde de aanval door het hart van de Almelose defensie koelbloedig af: 1-1.

Go Ahead Eagles zou het daar niet bij laten. Türüc was opnieuw belangrijk door in de 74ste minuut Antonia met een steekpass weg te sturen. De razendsnelle buitenspeler zag dat zijn ploeggenoot Erik Falkenburg uitstekend was meegelopen en was niet zelfzuchtig, waardoor de middenvelder de bezoekers makkelijk op voorsprong zette: 1-2. Antonia eiste in de slotfase nog twee keer de hoofdrol op. Eerst verzuimde de vleugelspeler na een prachtige solo de wedstrijd in het slot te gooien, waarna hij een paar minuten voor het einde een rode kaart kreeg voor het maken van een slaande beweging tegenover Mike te Wierik. Heracles Almelo kon daar in de blessuretijd echter niet meer van profiteren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen