Sporting Lissabon al voor rust klaar met Paços

6 april 2014, 01:29

Sporting Lissabon heeft zijn vierde zege op rij laten aantekenen in de Portugese competitie. De manschappen van trainer Leonardo Jardim wonnen zaterdag met 1-3 bij laagvlieger Paços de Ferreira en brachten daarmee de achterstand op koploper Benfica terug tot vier punten.

De overwinning van Sporting was terecht. Het was over de volle negentig minuten de bovenliggende partij in en tegen Paços de Ferreira. Al binnen 33 minuten stond het 0-2. William Carvalho opende na een klein kwartier de score, Rojo verdubbelde negentien minuten later de marge. De Argentijnse verdediger kopte, geheel ongedekt, raak uit een hoekschop.

Bebé bracht Paços de Ferreira tien minuten na rust terug in de wedstrijd, maar de drie punten gingen uiteindelijk wel mee naar Lissabon. Adrien Silva pegelde de bal in de 66ste minuut in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Sporting heeft nu zestig punten, koploper Benfica staat op 64. De stadgenoot, deze week met 0-1 te sterk voor AZ in de eerste Europa League-kwartfinale, ontvangt maandag nog wel Rio Ave. FC Porto staat met 49 punten derde, al krijgt die ploeg zondag nog visite van Academica Coimbra.