Everton maakt korte metten met teleurstellend Arsenal

6 april 2014, 16:38

Arsenal heeft het zondag laten afweten op Goodison Park, waar een veel doortastender Everton ruim te sterk was voor de equipe van manager Arsene Wenger: 3-0. Zodoende werd het verschil tussen beide ploegen verkleind tot één schamel punt. Wat betreft het aantal verliespunten staat Everton na dit weekend zelfs hoger gerangschikt dan The Gunners.

Op een stormend Goodison Park had Arsenal niets in de melk te brokkelen tegen een ijzersterk Everton. Het was dan ook meer dan verdiend dat de ploeg uit Liverpool op voorsprong kwam. Steven Naismith benutte de rebound na een schot van Romelu Lukaku, die op de flank geposteerd was tegen Arsenal. Dit bleek een gouden greep van manager Roberto Martinez, aangezien de Belg een ware plaag was voor de defensie van Arsenal. Zo ook voor Thomas Vermaelen, die door zijn landgenoot omspeeld werd en Lukaku vervolgens de 2-0 zag aantekenen.

In de tweede helft ging de thuisploeg vrolijk door met waar het voor rust mee bezig was. Het leed van Arsenal werd na een uur groter, toen Mikel Arteta de bal in het eigen doel verwerkte. Het doelpunt was de verdienste van Kevin Mirallas. Zodoende liep de wedstrijd tegen Everton voor Arsenal uit in een grote teleurstelling. Enig lichtpuntje was de rentree van de langdurig geblesseerde Aaron Ramsey, die aan het begin van het seizoen de uitblinker was in de ploeg van Wenger.

Om 17.00 uur komt Liverpool, de stadsgenoot en aartsrivaal van Everton, in actie tegen West Ham United. Winnen The Reds, dan nemen ze het koploperschap weer over van Chelsea.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen