Sneijder goudhaantje in verhitte kraker tegen Kuyt

6 april 2014, 20:01

Wesley Sneijder kan voorlopig niet meer stuk bij de supporters van Galatasaray. De Nederlandse spelmaker tekende zondag in de kraker tegen aartsrivaal Fenerbahçe voor het enige doelpunt: 1-0. Daarmee hield onze landgenoot de titelkansen van Cimbom bovendien nog enigszins in leven.

Want door de overwinning verkleint Galatasaray de achterstand op koploper Fenerbahçe tot zeven punten. Fener heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Galatasaray deelt de tweede plaats met Besiktas, dat zaterdag hekkensluiter Kayserispor met 2-1 opzij zette.

Sneijder was al in de negende minuut trefzeker. Zijn schot met rechts in de verre hoek was Fenerbahçe-keeper Volkan Demirel te machtig. Bij Fenerbahçe had Dirk Kuyt een basisplaats, maar de Oranje-international wist de nederlaag van zijn club niet te voorkomen.

Beide teams eindigden de verhitte derby met tien man. Fenerbahçe-speler Emre, opgeleid en doorgebroken bij Galatasaray, kreeg in de veertigste minuut zijn tweede gele kaart na een onnodige overtreding op Felipe Melo. Het Braziliaanse slachtoffer vond het zo leuk dat Emre werd weggestuurd, dat hij lachend zijn tong uitstak. Vlak voor tijd werd Melo zelf ook met rood van het veld gestuurd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!