Tottenham Hotspur lonkt opnieuw voor Van Gaal

Ger
7 april 2014, 15:34

De eerste klus van Louis van Gaal in de Premier League lijkt een grote stap dichterbij te zijn gekomen. Tottenham Hotspur neemt volgens Sky Sports namelijk na dit seizoen afscheid van Tim Sherwood, die eind december de ontslagen André Villas-Boas opvolgde. Daarmee komen de speculaties weer op gang over de aanstelling van Van Gaal op White Hart Lane.

De bondscoach van Oranje was in december al de belangrijkste kandidaat om bij Tottenham aan de slag te gaan. Van Gaal wilde zijn werkzaamheden bij de KNVB dit seizoen echter niet combineren met een baan bij de Engelse club. Daarop promoveerde Tottenham interim-coach Sherwood tot definitieve opvolger van Villas-Boas. De prestaties werden daarna echter niet veel beter. Onder leiding van Sherwood werden slechts tien zeges geboekt in 22 wedstrijden. Bovendien gingen de Londenaren verschillende keren met grote cijfers onderuit. Tottenham staat in de Premier League momenteel op de tegenvallende zevende plaats.

Van Gaal is na dit seizoen beschikbaar om eventueel het stokje van Sherwood over te nemen. Hij stopt na het WK in Brazilië als keuzeheer van het Nederlands elftal. Bij de bookmakers in Engeland is Van Gaal inmiddels de torenhoge favoriet om de nieuwe manager van Tottenham te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen