Financieel gezond Feyenoord rekent op promotie

7 april 2014, 19:36

Feyenoord verwacht binnenkort tot de gezondste clubs van Nederland te behoren. De Rotterdammers hebben de zaakjes op financieel gebied dusdanig goed op orde, dat promotie door de licentiecommissie naar categorie 3 lonkt. In deze categorie plaatst de KNVB clubs die 'gezond beleid voeren en ook gezond zijn'.

De promotie naar categorie 3 zou opvallend zijn, aangezien Feyenoord drie jaar geleden nog in categorie 1 zat. Daarin zitten clubs die dusdanig in de problemen zitten, dat hun licentie in gevaar is. Sindsdien heeft Feyenoord keihard gewerkt om gezond te worden. "De promotie naar de hoogste groep, die zich mogelijk deze of volgende week al aandient, is een zoveelste duidelijk bewijs dat het gevoerde beleid in hoog tempo zijn vruchten afwerpt", zegt directeur Eric Gudde op de website van zijn club. Hij plaatst echter ook nog een kanttekening. "We wisten dat we in het huidige puntensysteem beloond zouden worden voor onder meer de getoonde begrotingsdiscipline en onze positieve bedrijfsresultaten. Echter, we hebben op dit moment nog steeds een negatief eigen vermogen (per 30 juni 2013 minus zes miljoen euro, inmiddels alweer verbeterd). Aangezien je in mijn ogen pas gezond bent als je een stevig positief eigen vermogen hebt, vind ik een dergelijke indeling onlogisch", stelt hij.

De directeur relativeert de waarde van het huidige systeem van de licentiecommissie. "Het zal voor Feyenoord de komende meetmomenten regelmatig pendelen worden tussen categorie 2 en 3. Daar is overigens niks mis mee. Maar afhankelijk van zaken als het meetmoment en een enkele bescheiden financiële mee- of tegenvallers zullen we vermoedelijk de ene keer worden ingedeeld in 2 en de andere keer in 3. De mogelijke promotie naar categorie 3 beschouw ik om bovengenoemde redenen als niet heel veel meer dan een prima stimulans voor iedereen hier om door te gaan op de weg die we een paar jaar geleden met elkaar succesvol zijn ingeslagen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen