Seedorf zit niet te wachten op Europa League-deelname

8 april 2014, 08:35

Voor het eerst dit seizoen is AC Milan erin geslaagd om drie competitieduels op rij te winnen. Door de derde driepunter op rij, uit bij Genoa (1-2), is de ploeg opgeklommen naar de elfde plaats in de Serie A. Een ticket voor de Europa League begint zowaar te lonken, al wordt coach Clarence Seedorf daar niet enthousiast van.

Met nog zes wedstrijden te spelen heeft Milan vijf punten minder dan Parma, dat zesde staat. Die achterstand lijkt overbrugbaar en als Milan inderdaad zesde wordt, mag het komend seizoen de Europa League in. Dat heeft tot gevolg dat de club een zeer korte zomerstop heeft, want het seizoen begint in dat geval door de Europese voorrondes een maand eerder dan Seedorf eigenlijk voor ogen had. Om die reden loopt de coach nog niet warm voor een Europees ticket. "Maar we moeten praktisch en pragmatisch denken. De club heeft een bepaald doel gesteld, daar moeten we aan proberen te voldoen. Er zijn commerciële belangen en een beleidsplan", zegt de Nederlander tegen Sky Sports Italia.

Seedorf is voorlopig vooral blij dat zijn ploeg de weg omhoog gevonden lijkt te hebben. "Ik ben tevreden over het spel tegen Genoa, dat met veel passie speelde. We moeten proberen om tot het eind van het seizoen zo veel mogelijk punten te behalen. Maar we moeten blijven verbeteren en mogen niet overmoedig worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen