Vergoossen voorzag val Roda: "Moet een keer fout gaan"

8 april 2014, 10:11

De sportieve problemen van Roda JC Kerkrade komen voor Sef Vergoossen niet als een verrassing. De Limburgse trainer is er al jaren van overtuigd dat clubs in de provincie de krachten moeten bundelen om het hoofd boven water te houden. Om die reden zette hij zich in 2009 in voor Sporting Limburg, een fusieclub tussen Roda JC Kerkrade en Fortuna Sittard. Dat initiatief kwam uiteindelijk niet van de grond.

In 2009 concludeerde Vergoossen al dat de toekomst van de Limburgse clubs er somber uitzag, als ze op eigen kracht verder zouden gaan. Hij lijkt gelijk te krijgen, want Roda JC staat laatste in de Eredivisie en stevent af op degradatie. "Dat Roda er zo slecht voorstaat, is geen toeval. Hier kon je op wachten. Ik heb respect voor de mensen die er nog wat van proberen te maken bij de Limburgse clubs", zegt hij in Voetbal International. "Ze zullen heus niet alles goed doen, maar bovenal zijn ze met handen en voeten gebonden."

"Onze stuurgroep heeft een aantal jaren geleden uitvoerig en nauwkeurig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden binnen de regio. Ik weet wat hier in de markt zit. Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat het een keer fout moet gaan", zegt Vergoossen. Door de problemen van Roda JC dit seizoen dreigt de provincie Limburg volledig te verdwijnen uit de Eredivisie. "Ik zal het verschrikkelijk betreuren. Voor provincie, jeugd- en amateurvoetbal, bedrijfsleven, media, noem maar op", zegt de oud-coach van VVV, MVV en Roda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen