Tiener Sinkgraven wil via Ajax naar FC Barcelona

8 april 2014, 11:34

SC Heerenveen plukt dit seizoen de vruchten van de uitstekende jeugdopleiding. Kenneth Otigba, Hakim Ziyech en Bilal Basacikoglu braken allemaal door, terwijl ook Daley Sinkgraven nadrukkelijk op de deur klopt bij trainer Marco van Basten. Het 18-jarige talent hoopt ooit FC Barcelona te bereiken.

Sinkgraven werd door Van Basten regelmatig als wisselspeler ingebracht, maar had de laatste twee wedstrijden tegen Vitesse en PSV een basisplaats. De aanvallende middenvelder gaf direct zijn visitekaartje af tegen die topclubs. "Dat heb ik natuurlijk ook te danken aan Marco van Basten, die me de kans heeft gegeven. Hij is iemand die niet kijkt naar je naam, maar naar je spel", zegt Sinkgraven tegen RTV Drenthe.

Over een tijdje hoopt hij een transfer naar FC Barcelona te maken. "Maar de stap van Heerenveen naar Barcelona die zal ik wel niet maken. Wat een mooie tussenstap is? Daar kan ik me nu beter niet over uitlaten. Ajax? Ja. Dan zit je wel goed ja."

Sinkgraven debuteerde dit seizoen onder Van Basten, maar de coach verlaat Heerenveen over een paar maanden. "Natuurlijk vind ik het jammer dat hij gaat. Dwight Lodeweges, de nieuwe trainer ken ik nog niet. Maar ik vind dat hij het goed heeft gedaan bij Cambuur en wat ik heb gehoord is dat hij van aanvallend voetbal houdt. Dat is gunstig voor mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen