Ook Feyenoord wil Jupiler League in met beloftenelftal

8 april 2014, 18:11

In navolging van Ajax, FC Twente en PSV is ook Feyenoord er mee bezig om met het beloftenelftal aan te sluiten in de Jupiler League. Martin van Geel, de technisch directeur van de Rotterdammers, denkt dat de jeugdopleiding van Feyenoord een boost kan krijgen als het tweede elftal in deze competitie bivakkeert.

"Vorig seizoen besloten wij af te haken toen de mogelijkheid bestond om mee te gaan draaien in de Jupiler League", legt Van Geel uit aan het AD. "De kostenpost van ongeveer 700.000 euro was daarvoor de belangrijkste oorzaak. We willen nu wel graag aansluiten in 2015 en hopen dat wij dan ook kunnen worden toegevoegd", zegt de technisch directeur.

De samenwerking met stadsgenoot Excelsior zou geslachtofferd kunnen worden als het beloftenelftal van Feyenoord wordt toegelaten in de Jupiler League, zo geeft Van Geel aan: "Als wij straks zelf naar de Jupiler League gaan, heeft dat natuurlijk gevolgen voor de samenwerking met Excelsior. We kunnen niet én spelers leveren aan Excelsior én spelers opstellen in ons beloftenteam in de Jupiler League. Zoveel spelers hebben we niet eens", benadrukt de technische man van de Rotterdammers.

Vandaag (dinsdag) werd ook al bekend dat Feyenoord, onder meer op het gebied van jeugdopleiding, gaat samenwerken met vierdeklasser RBC Roosendaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen