Opluchting bij Ancelotti: "Het was een nacht van lijden"

9 april 2014, 00:06

De opluchting bij Real Madrid was groot, toen arbiter Damir Skomina voor het eindsignaal van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-0 verlies) floot. De Madrilenen maakten het zichzelf erg moeilijk, waardoor een gretig en dapper Dortmund bijna de 3-0 stand van de heenwedstrijd wist goed te maken. Carlo Ancelotti, de coach van de Koninklijke, was opgelucht.

"Het was een nacht van lijden", verzucht Ancelotti na afloop van het spannende duel op de website van de UEFA. "Uiteindelijk zijn we blij dat we doorgaan naar de halve finale. Het was een moeilijke wedstrijd. In de eerste helft gaven we de bal te veel weg. We werden wat beter in de tweede helft. We moesten er weer in geloven en even wat dingen veranderen. We moesten meer lef tonen", analyseert de Italiaanse keuzeheer, die de gemiste penalty van Angel di Maria omschreef als 'een kantelmoment'.

Ondanks het feit dat Real het erg moeilijk had in Dortmund, verscheen Cristiano Ronaldo niet binnen de lijnen. De Portugees was niet fit genoeg om te starten, maar maakte wel deel uit van de selectie. Ancelotti verklaart het niet inbrengen van zijn vedette: "Cristiano was ok, maar we wilden liever geen risico met hem nemen. Hij zal volledig hersteld zijn voor de halve finale. In dit stadium van het toernooi zijn alle tegenstanders een zware kluif."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen