PSV zorgt voor primeur met 'Connected Stadium'-project

9 april 2014, 08:20

Als eerste club in Nederland biedt PSV zijn toeschouwers vanaf volgend seizoen hoogwaardig en betrouwbaar WiFi aan. Partner UPC Nederland gaat daarvoor zorgen, meldt de club uit Eindhoven op haar website. Het is voor het eerst dat een dergelijk WiFi-netwerk met hoge snelheid en veel bandbreedte wordt geïnstalleerd voor zoveel gebruikers tegelijkertijd, inclusief de mogelijkheid om (live) videobeelden mobiel te bekijken.

Naast UPC is ook Infostrada Sports betrokken bij het 'Connected Stadium', zoals PSV het project noemt. Infostrada zorgt onder meer voor statistieken, nieuws en beeldmateriaal. Deze worden gebundeld in een speciale app en daarmee is het op termijn ook mogelijk om, vanaf je stoeltjes, drankjes te bestellen en te betalen.

Peter Rovers, manager Marketing, Media & Business Development PSV, is trots op de nieuwe stap die gezet gaat worden. "De smartphone is voor steeds meer mensen het meest persoonlijke, onmisbare apparaat dat we hebben. Onze fans willen ook in het stadion continu verbonden zijn met internet en het liefst via steeds snellere verbindingen. Met innovatie als kernwaarde willen PSV en UPC inspelen op die ontwikkeling en tegelijkertijd een wereld aan digitale kansen benutten. Met name ook om de wedstrijdbeleving van de fans in ons stadion verder te verbeteren. Het Connected Stadium is dan ook véél meer dan 'alleen' maar toegang tot goede WiFi, het verbindt alle toepassingen door middel van een totaaloplossing. Nieuwe videodiensten, real time statistieken, een online programmaboekje en vele nieuwe mogelijkheden voor onze sponsors: PSV wil hierin voorop lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen