'Van Gaal denkt aan ander systeem na blessure Strootman'

9 april 2014, 14:22

De blessure van Kevin Strootman lijkt Louis van Gaal aan het denken te hebben gezet. De bondscoach overweegt om af te stappen van de vaste speelwijze, 4-3-3 met 'de punt naar achteren'. Dat valt op te maken uit een opmerking die Van Gaal woensdag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht maakte.

Volgens Nu.nl, dat de bondscoach citeert, heeft de blessure van Strootman gevolgen voor de speelwijze van Oranje. De middenvelder van AS Roma scheurde onlangs zijn kruisband. "Strootman is een speler die voor balans zorgt in een elftal. Daar zet ik graag Rafael van der Vaart of Wesley Sneijder naast. Maar Strootman valt door een blessure weg en er is niemand die hem kan vervangen", zou Van Gaal zich hebben laten ontvallen.

Vorige maand, in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Frankrijk, liet Van Gaal nog weten dat hij in de weken voor het WK onvoldoende tijd had om zijn team te laten wennen aan een nieuwe speelwijze. De afgelopen interlands speelde Nederland steevast met de punt naar achteren op het middenveld. Vaak werd deze positie ingevuld door Nigel de Jong, Kevin Strootman en Rafael van der Vaart completeerden meestal het middenveld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen