Willem II gaat aan kop na 'gestolen' overwinning

Ger
9 april 2014, 21:57

Willem II heeft de overwinning in de topper op FC Dordrecht een passend vervolg gegeven. De Tilburgers gingen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap op de valreep met de overwinning aan de haal: 1-2. Door het resultaat is Willem II de nieuwe koploper in de Jupiler League.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel boekte afgelopen vrijdag een belangrijke 3-1 zege op FC Dordrecht en leek die goede vorm te hebben meegenomen naar Doetinchem. Al in de vijfde minuut tikte Terell Ondaan een voorzet terug op Ruud Boymans, die vervolgens de openingstreffer scoorde. De voorsprong bleef staan tot de 72ste minuut, toen Robin Pröpper met een kopbal voor de gelijkmaker zorgde. De Graafschap kreeg daarna kansen op meer, maar in blessuretijd ging de overwinning alsnog naar Willem II. Na een overtreding op Ruud Boymans tekende Bruno Andrade vanaf elf meter voor de 1-2.

De gelukkige winst brengt Willem II alleen aan kop van het klassement. De voorsprong op FC Dordrecht is twee punten. In de eerste divisie staan nog vier speelronden op het programma.