Atletico Madrid schakelt Barcelona uit in kwartfinale

Ger
9 april 2014, 22:46   Bijgewerkt: 9 april 2014, 23:15

Atletico Madrid heeft het Spaanse onderonsje met FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League gewonnen. Een 1-0 zege voor eigen publiek was voldoende om een plek bij de laatste vier af te dwingen. Een vroeg doelpunt van Koke was doorslaggevend. Het is voor het eerst in zeven jaar dat Barcelona al voor de halve finales strandt.

Barça wist vooraf dat het voor een lastige klus stond om in het miljoenenbal te blijven. In de eerste wedstrijd had de stugge ploeg van trainer Diego Simeone de Catalaanse grootmacht op een 1-1 gelijkspel gehouden. Invaller Diego opende toen op weergaloze wijze de score voor Atletico. Na een splijtende pass van Andrés Iniesta maakte Neymar gelijk. De remise in Camp Nou onderstreepte nog maar eens de potentie van de Madrilenen dit seizoen. Niet voor niets gaat Atletico momenteel aan kop in de Spaanse competitie, die de afgelopen jaren werd gedomineerd door stadsrivaal Real Madrid en Barça.

Bij Barça ontbrak met Gerard Piqué centraal in de defensie een vaste waarde. De Spaanse international liet zich in de thuiswedstrijd tegen Atletico al vroeg vervangen wegens een heupkwetsuur. Marc Bartra was zijn vervanger in de Spaanse hoofdstad. Door de lange afwezigheid van de geblesseerde Víctor Valdés stond José Manuel Pinto opnieuw onder de lat. De reservegoalie zag zijn doel vanaf het eerste fluitsignaal veelvuldig onder vuur worden genomen en al in de vijfde minuut moest hij de bal uit het net vissen. Nadat Adrián López hard de paal had getroffen, schoot Koke van dichtbij alsnog raak.

Direct na de hervatting had de formatie van trainer Gerardo Martino toch bijna de gelijkmaker te pakken. Neymar stuitte echter op Courtois en daarna ging de bal vanuit een scrimmage maar net over het doel. Met Alexis Sánchez en Pedro voor Cesc Fabregas en Iniesta probeerde Barça het duel alsnog te laten kantelen, maar ook de invallers gaven het zoekende elftal niet de gewenste kwaliteitsimpuls. In de vergeefse jacht op de 1-1 ontstond er juist meer ruimte in de Catalaanse achterhoede, waardoor Atletico zelfs verder had kunnen uitlopen. De 1-0 bleek bij het eindsignaal echter ruim voldoende om de thuisfans in euforie te brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen