Trotse Simeone: "Eerste twintig minuten waren geweldig"

10 april 2014, 09:00   Bijgewerkt: 10 april 2014, 09:41

Diego Simeone beleefde woensdag één van de grootste successen uit zijn trainerscarrière. De Argentijnse coach van Atletico Madrid bereikte ten koste van FC Barcelona de halve finale van de Champions League. Atletico won in eigen stadion met 1-0, nadat de heenwedstrijd in 1-1 geëindigd was.

Atletico sloeg in de return al vroeg toe, binnen vijf minuten stond de ploeg op voorsprong. Dat was volledig verdiend, want Atletico denderde in het eerste deel van de wedstrijd over Barça heen. "De eerste twintig minuten waren geweldig, zeker voor wat betreft onze instelling, intensiteit en spel. Daarna kwam Barcelona beter in de wedstrijd en kregen ze ook wat mogelijkheden, het werd voor ons iets linker", zegt hij op UEFA.com.

De oud-middenvelder is trots op zijn selectie. "Deze spelers hoef je niet te motiveren met woorden. Ik heb enorm veel bewondering voor ze. Ik bewonder hun toewijding en de manier waarop ze als team functioneren."

Opvallend was dat Atletico tegen FC Barcelona zijn beste speler, Diego Costa, nog miste. De spits werd vervangen door Adrian López. "Hij was geweldig, vooral in de eerste helft", vindt Simeone. "Hij scoorde bijna en vormde een perfecte combinatie met Koke en David Villa. Ik ben heel blij met zijn optreden. Zoals ik eerder al zei: Adrian is een heel ander type speler dan Diego Costa. Hij biedt ons als team een alternatief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen