Moyes baalt van snelle 1-1: "Dat zijn basislessen"

10 april 2014, 08:49

Heel even leek Manchester United voor een enorme stunt te gaan zorgen. Door een doelpunt van Patrice Evra kwam de Engelse ploeg op een 0-1 voorsprong tegen Bayern, de titelhouder en gedoodverfde favoriet. De halve finale lonkte, maar een paar minuten later zag de wereld er heel anders uit. Twee minuten na de openingstreffer maakte Mario Mandzukic gelijk, niet veel later scoorde Thomas Müller de 2-1.

Coach David Moyes van Manchester United baalt vooral van de 1-1 van Mandzukic, vlak na de goal van Evra. "Het is een basisles in het voetbal: als je scoort, zorg dan dat je geen doelpunt tegen krijgt. Je moet je positie weer innemen en je werk doen. Tot dat moment speelden we met een geweldige vastberadenheid en concentratie. Het is enorm teleurstellend dat dit juist na de 0-1 even wegviel", citeert de BBC de trainer.

Door de nederlaag tegen Bayern is de kans groot dat Manchester United volgend seizoen verstoken blijft van Champions League-voetbal. In de Engelse competitie is een plek bij de eerste vier namelijk ver weg. Bang dat dit gevolgen heeft voor de status van zijn club, en eventuele transfers, is Moyes niet. "We moeten vooral naar de lange termijn kijken, dat geldt ook voor spelers die we op het oog hebben voor volgend seizoen. Alle spelers die op ons lijstje staan, willen graag naar Manchester United komen. Dat staat los van de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen