Martinez verwacht veel van Colombia en Falcao op WK

10 april 2014, 11:36

Voor het eerst sinds het WK van 1998 is Colombia deze zomer weer op een wereldkampioenschap te bewonderen. De  Zuid-Amerikanen gaan niet voor een bijrol naar het toernooi, maar hopen het met deze gouden generatie ver te schoppen. Cruciaal voor de ploeg wordt de aanwezigheid van topspits Radamel Falcao.

De aanvaller is herstellende van een zware knieblessure, en moet waarschijnlijk het toernooi missen. Collega-spits Jackson Martinez heeft echter vertrouwen in een wonder. "Ja, ik geloof erin", zegt de spits van FC Porto op de site van de FIFA. "In de situatie waarin hij zit moet je vertouwen hebben in het medische team en God. Alle Colombianen hopen dat hij er straks bij is."

Als Falcao het WK mist, is de kans groot dat Martinez in de spits speelt. "Het WK geeft ons een grote kans om dit land naar de wereldtop te loodsen. We waren overtuigend in de kwalificatie,  maar we kunnen niet gaan denken dat we even de finale gaan halen. We moeten het stap voor stap doen. Ik weet zeker dat we goede resultaten gaan halen."

Colombia zit met Griekenland, Ivoorkust en Japan in groep C. "Ik denk dat dit één van de meest gelijkwaardige poules is", aldus Martinez. "Alle teams hebben het in zich om de volgende ronde te bereiken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen