Doelpuntloze De Jong ziet toekomst bij Newcastle

10 april 2014, 15:17

Luuk de Jong stond in zijn periode bij FC Twente te boek als een prima spits, maar buiten de landsgrenzen wil het nog niet vlotten. De aanvaller komt momenteel op huurbasis uit voor Newcastle United, waar hij nog steeds wacht op zijn eerste competitiedoelpunt.

De Engelsen hebben De Jong op huurbasis overgenomen van Borussia Mönchengladbach. In het contract is ook een optie tot koop bedongen en als het aan de aanvaller ligt, maakt Newcastle daar gebruik van. "Ik hoop dat ik belangrijk kan worden voor het team", zegt De Jong tegen Engelse media. "Niet alleen dit seizoen, maar ook volgend jaar. Ik hoop dat ik hier kan blijven."

De aanvaller heeft bij The Magpies tien wedstrijd gespeeld en stond 613 minuten op het veld, maar wist daarin niet te scoren. De Jong lijkt dan ook te lijden onder het fysieke voetbal in Engeland, al spreek hij dat zelf tegen. "Ik hou van het Engelse spel. Het is meer fysiek dan Duitsland of Nederland. Dat is de speelstijl waar ik van hou, er zijn veel luchtduels in een wedstrijd."

Overigens is De Jong bij Newcastle allerminst in een goedlopend elftal beland. De laatste drie wedstrijden gingen kansloos verloren; 0-4 tegen Manchester United (thuis), 4-0 tegen Southampton (uit) en 0-3 tegen Everton (thuis).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen