Juventus en Sevilla eenvoudig naar laatste vier

10 april 2014, 23:04

Juventus en Sevilla hebben, net als Benfica, de laatste vier bereikt in de Europa League. De Italianen kwamen na de 1-0 zege van vorige week nauwelijks in de problemen tegen Olympique Lyon: 2-1. Sevilla knokte zich tegen Porto knap terug van een 0-1 nederlaag. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met 4-1. Valencia en FC Basel gaan verlengen in Valencia, nadat de thuisclub de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in reguliere speeltijd weggewerkt had.

Juventus kwam in Turijn al vroeg op voorsprong. Andrea Pirlo bewees nog maar eens zijn waarde voor de Oude Dame. De middenvelder schoot een vrije trap al vroeg in de wedstrijd tegen de touwen. Erg lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want na een kwartier trok Lyon de stand alweer gelijk. Bij een corner kopte Jimmy Briand de Fransozen langszij. Vervolgens gebeurde er lange tijd weinig. In de 68e minuut maakte Claudio Marchisio aan alle twijfel een einde. De middenvelder schoot van grote afstand raak en besliste daarmee de wedstrijd.

In Sevilla leek Porto voorafgaand aan de wedstrijd de beste papieren te hebben. De Portugezen boekten een week geleden een terechte overwinning, maar kwamen er donderdag geen moment aan te pas. Al na vijf minuten benutte Ivan Rakitic een strafschop. Vitolo en Carlos Bacca zorgden vervolgens voor de 3-0 ruststand. Maar daarmee was het kwaad nog niet geschied voor de regerend kampioen van Portugal. Ondanks een rode kaart voor Coke, scoorden de Spanjaarden nog eenmaal. Invaller Kevin Gameiro maakte nummer vier. Porto kreeg nog wel haar eretreffer. Ricardo Quaresma verzorgde het slotakkoord.