Valencia krijgt Basel in verlenging op de knieën

10 april 2014, 23:33

Valencia heeft zich als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Europa League. Los Che zorgden donderdag tegen FC Basel voor een sensationele comeback door de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in het eigen Mestalla weg te poetsen. Na drie doelpunten in reguliere speeltijd viel in de tweede helft van de verlenging ook de verlossende vierde treffer. Uiteindelijk werd het zelfs 5-0.

Paco Alcacer was met drie doelpunten de grote man aan Spaanse zijde. Tussendoor had Eduardo Vargas de 2-0 gemaakt. Omdat de vierde en beslissende treffer uitbleef moesten beide ploegen verlengen. In die verlenging kreeg FC Basel het knap lastig toen het halverwege met negen man verder moest. In de 101e minuut moest eerst Marcelo Diaz het veld verlaten. Drie minuten later volgde ook Mauro Gaston.

Toen de Zwitsers al voorzichtig durfden te hopen van strafschoppen viel dan toch nummer vier. Op aangeven van Pablo Piatti, maakte Alcacer zijn trilogie compleet. Daarmee brak het verzet van Basel definitief. In de slotminuut maakte Juan Bernat er ook nog 5-0 van.