Berghuis: "Hebben weer naam gemaakt in Europa"

11 april 2014, 08:31

Donderdagavond kwam er een einde aan het Europa League-avontuur van AZ. Het elftal van trainer Dick Advocaat wist het knap tot de kwartfinale te schoppen, waar Benfica over twee duels superieur was aan de Alkmaarders. Nadat de Portugese grootmacht met 0-1 in Alkmaar wist te winnen, was het donderdag met 2-0 te sterk in het eigen Estádio da Luz. Steven Berghuis had na afloop een 'dubbel gevoel'.

"Natuurlijk mogen we trots zijn dat we zo ver in de Europa League zijn gekomen, maar ik baal ervan dat we hier niet meer van ons hebben afgebeten", zo verklaart Berghuis zijn gemengde gevoelens. "We hadden rekening gehouden met een uitschakeling. Toch hadden we het Benfica moeilijker moeten maken, vooral in de eerste helft. Als we met meer zelfvertrouwen hadden gespeeld, had ik onszelf echt helemaal niets kunnen verwijten. Zo ben ik: ik hou van een beetje bluf", zegt de vleugelaanvaller op AZ.nl.

Als de adrenaline van de wedstrijd wat is weggezakt. komt bij Berghuis wel een gevoel van trots naar boven, zo geeft hij aan: "Ik sta hier nu te balen, maar na dit seizoen kunnen we trots terugkijken. We hebben wat geluk gehad met de loting, dat kunnen we niet ontkennen. Slovan Liberec en Anzhi zijn niet de sterkste tegenstanders. Toch hebben we weer naam gemaakt in Europa. Dat doet AZ al jaren. Dit soort wedstrijden is goed voor de ontwikkeling van onze spelers en het team", weet Berghuis.

De uitschakeling van AZ in Europa betekent dat de ploeg zich volledig kan richten op de climax van de Eredivisie, in het bijzonder op de play-offs om volgend seizoen weer Europa in te mogen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen