Cruijff uit felle kritiek op directie FC Barcelona

11 april 2014, 10:28

Johan Cruijff acht het bestuur van FC Barcelona grotendeels verantwoordelijk voor de uitschakeling in de Champions League. Atletico Madrid was in het tweeluik in de kwartfinale te sterk voor de Catalanen en de oud-speler en oud-coach van Barça dat het niet de fout is van de staf en de spelers, maar dat de problemen bij Barça dieper liggen.

"Barça deed in de twee duels wat het kon, maar het is logisch dat dit gebeurd is", geeft Cruijf aan tegenover Sport. "Het eerste dat deze directie deed was een speler verkopen die de trainer (Pep Guardiola, red.) wilde behouden. De directie verkocht Chygrynski, terwijl de coach dit niet wilde. Toen begonnen de problemen. Wie is dan de baas? De coach?", vraagt de legendarische nummer 14 zich af.

"Martino doet alles wat hij kan, maar het lastig als je niet de leiding hebt", aldus Cruijff over de huidige, die ook kritisch was op het aantrekken van Neymar: "Neymar is degene die slachtoffer is geworden van hetgeen gebeurd is. Hij is een slachtoffer geworden van geld, zijn manager en zijn club. Het gaat hier niet om één detail, maar om veel details", zegt Cruijff, die allesbehalve gediend is van het beleid van de club: "Ze hebben vier jaar gehad, maar het wordt er niet beter op. Een goede oplossing? Verkiezingen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen